Maria Karlberg

Hälen
Min häl är inte bra. Jag har haft problem med hälsenor och slemsäckar i området förut, men såhär illa har det aldrig varit. Jag har haft mer ont, absolut, akuta inflammationer som gjort att jag knappt kunnat gå på foten, men såhär hopplöst har det aldrig känts. Jag har ju utvecklat det som kallas Haglunds häl, en knöl på baksidan där hälsenan fäster in. Jag har ont konstant vid belastning, särskilt på morgonen innan jag mjukat upp alla leder och ligament. Cykla och även åka skidor går bra tack och lov, och har jag mina skor med helt mjuka hälkappor kan jag faktiskt springa också men jag får ganska mycket mer ont dagarna efter. Jag är faktiskt inte bedrövad, men jag kan heller inte acceptera tanken att det ska vara såhär typ för alltid. Håller på med en del rehab, specifika övningar både med styrka och stretch men det hjälper inte mer än tillfälligt. Springer gör jag nu 1-2 ggr/vecka, borde kanske låta bli helt? 
 
På onsdag har jag bokat in ett läkarbesök på HC här. Vet inte riktigt vad jag vill ha ut av det, en remiss till ortoped tror jag för att diksutera om det finns något att göra. Men jag vet inte heller om jag är beredd att att överväga operation.. det är verkligen inte säkert att det skulle bli bra efter det heller och rehaben är rätt lång efteråt. Kanske ska jag bara vara glad att jag kan cykla och åka skidor och springa någon gång ibland? Men fasen, jag vill inte bo i fjällen och inte kunna springa upp på dem.
 
Jag har haft just det här problemet i ca ett halvår, men hälsenorna har varit mitt problemområde så länge jag kan minnas. Usch vad segt det känns!