Maria Karlberg

Adventure Race Medelpad
En dag som känns mycket länge sen (typ i början av året?) tyckte jag och min teammate Eva att det verkade som en kul grej att anmäla oss till ett endagars multisportrace - Adventure Race Medelpad. Vi suktade efter att få tävla efter ett långt pandemiår och tänkte att allt kanske skulle ha kommit igång igen i september. Sen har det legat där, långt framför oss och har inte krävt nämnvärt mycket tanke. Hyrt kajaker, fixat våtdräkt, lite smågrejer men i allafall jag har inte sett det som någon jättegrej direkt. 
 
Men nu är alltså tiden kommen, på lördag är det dags! Och jäklar vilket planerande det är jämfört med "bara" ett MTB-lopp eller ännu enklare en löptävling. Här verkar det som att logistiken är halva grejen. Det är utrustning som ska placeras ut vid olika växlingszoner och kläder som ska bytas och energi som ska planeras... och utöver all logistik så ska man oroa sig över orienteringmomentet och saker som klipphopp och madrasspaddling! Dessutom såg jag just att arrangören snackat upp oss som ett av favoritlagen på damsidan, så det där med att försöka ta det hela som "bara en kul grej" blev ju lite svårare.. Såklart ska vi köra så hårt och bra vi kan, men vi är ju liksom nybörjare på detta och jag är inte alls säker att våra MTB-meriter kommer till glädje när jag samtidigt ska läsa en karta, tyvärr. Har inte kollat motståndarlagen något men har hört att det finns VM medaljörer i MTB-orientering och annat smått och gott att kriga mot, det blir något att bita i det =) Antagligen får vi inte ens chansen att cykla mot dem, jag har inte suttit i en kajak på ca 9 år så efter den drygt 14km långa kajakstäckan i början av loppet är vi nog redan hjälplöst på efterkälken. Så, det blev ett klassiskt "inför lopp-nersnack" denna gång, det bjuder jag på. Känns ändå hyfsat befogat. 
 
Men om vi bara lyckas hålla tävlingdjävlarna någorlunda i schack så blir det nog en kul dag tillsammans i skogen, och är vi inte alltför långsamma hinner jag kanske hem till surströmmingsskiva hos mamma och pappa med familjen och kusinerna också =)