Maria Karlberg

Tyresöstafetten
Ropa stafett och jag kommer. Älska't! Tycker det är perfekt, man får lagkänslan och samvaron men gör ändå sin egen grej. Jag är ju en utpräglad ensamlöpare, men gillar känslan att vara en del av något. Eller så är det bara egot - plötsligt är det någon som faktiskt bryr sig om hur jag presterar 😉 

Nåväl, idag fick jag i alla fall chansen att springa Tyresöstafetten tillsammans med ett gäng snabba grabbar. Lite tråkigt att jag inte känner mig i någon vidare löpform, men har man tur döljs ens brister rätt väl i stafettsammanhang. Beror lite på vad man får för utgångsläge och vad de anda lagen har för löpare på samma sträcka, och just det sistnämnda gjorde att jag fick känna mig i bättre form än sanningen idag. Gick ut i täten efter Philips starka startsträcka, trots att han hade svårt att hitta in i växlingsfållan. Var väl kanske 20-30 meter före tvåan och under de 2,7 kilometer som skulle avklaras ökade avståndet till dryga två min inför tredje växlingen. Banan var inte mycket att skriva om, bortsett från en liten kringelikrok genom ett skogsparti var det platt asfalt som gällde, inte min favorit med andra ord. Men det spelar mindre roll på så kort sträcka. Hade lite svårt att ta ut mig ordentligt, tror det var en kombination av dålig form och ohotad placering. Jag behöver liksom träna på att ta ut mig, och jag har vart sjukt kass på det hela vintern. Jag är som nöjd bara jag genomför ett pass. Minns år 2012, det där året jag som jag gjorde en del fina resultat, den våren körde vi race var och varannan dag. Och vips, en dag var jag inte längre rädd för att springa mig spyfärdig! Oj vad avlägset det känns... Nä, det får bli bättring på pannbensfronten. 

Fick den äran att kuta med det här snabba gänget idag! 


Kul var det i alla fall, vår ledning växte till en massa minuter innan det var klart och det var såklart extra kul att få ta en seger i Linnéas namn. Ingen nackdel heller att det fanns en kul lekplats och skatepark i direkt anslutning till tävlingsområdet, om vi frågar supportergänget 

Påhejad av Frida direkt efter växling

Framtida skejtare??? (Kommer dock aldrig att få se röken av de där kickbiksen som alla kör med om pappa får bestämma. Och det får han ju 😊)

Hälsenan funkade okej, funderar på om jag ska våga lägga in lite löpning i träningen igen... Fast kommande vecka lär det inte bli så överdrivet mycket tränat alls, förutom att bära flyttlådor då. I morrn kör flyttcirkusen igång, då drar Tomas och svärfar norrut med ett första släp flyttlådor. Ska bli skönt att komma igång med det nu, man har mest gått och väntat nu några veckor.