Maria Karlberg

XCO SM
Så var det då lördag och dags för XCO. Väderprognosen såg nu bättre ut än tidigare och det tycktes kunna bli en torr bana åtminstone. Jag hade velat fram och tillbaka men det som ändå vägde över till en start var att jag visste att mitt humör resten av dagen och resan skulle bli så mycket bättre om jag körde, oavsett hur det gick. 

Så kl 11 rullade jag in i startfållan, utan förväntningar på ett bra lopp men med ambitionen att lösa den stökiga banan bättre än jag gjorde när jag testade banan tidigare. Idag var vi tre startande i D30 men dom hade slagit ihop alla damstarterna så vi var ändå en klunga på ca 15 som rullade iväg när starten gick. Jag har aldrig varit kvick i starten och jag kämpade inte heller för att ligga bland de främsta den här gången utan lade mig på en position som kändes lagom för dagen. Trots det körde jag stressat första varvet, tog slarviga linjer och fick en massa onödiga stopp när jag fastnade på stenar och slutade på rötter. Förlåt alla som låg bakom mig där, det blev ingen rytmisk start för er 😕 

Ut på andra varvet hade fältet spridit ut sig, jag hade en tjej nära framför mig som körde tekniskt fint men ingen direkt bakom som stressade. Och Elin som tog ledningen i klassen direkt var redan långt före så henne kunde jag glömma att jaga. Istället tog jag ner intensiteten något och försökte fokusera på det tekniska, och jag tycker att jag tog mig igenom varv 2 och 3 med något bättre flyt även om det inte gick fort. Kom liksom helt ur tävlingskänslan och kom på mig själv med att mesköra även på enklare partier. Ut på fjärde och sista varvet ville jag bara ha det gjort, nu var jag helt ensam och det jag minns mest var att jag hade satans ont i min hälsporre-fot av allt springande i cykelskor och ville bara i mål så jag fick ta av mig skorna.

I mål kom jag, på andra plats efter 1h och 24 minuter, nästan 5 minuter efter Elin som cyklat ett stabilt och bra lopp, stort grattis! 
(null)
Sam på nybörjarbanan som var riktigt fin. Barnens XCO-bana förenklades något men tyvärr var den fortfarande för svår för att han skulle vilja köra den. 

(null)
SM-silver

(null)
Foto: @eskillaago
(null)
Foto: @eskillaago

(null)
Foto: @eskillaago

(null)
Även Frida valde att köra några varv på nybörjarbanan

Med mig hem tar jag ett sug efter nya mål och en återväckt insikt om hur kul det är att träna mot något specifikt, samt en härlig känsla av gemenskap med gamla och nya cykelvänner.